Homepage Tipr!
  contact | over Tipr | sitemap
Registreren
 

John Gray

 


Wie heeft er niet gehoord dat mannen van Mars komen en vrouwen op Venus verpozen. Psycholoog en relatietherapeut John Gray legt in zijn boek 'Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus' op praktische wijze de verschillen uit tussen de wijze waarop vrouwen en mannen naar dingen kijken. Het verschil in voelen, behoeftes en ervaringen. Waardevolle inzichten voor zij die graag beter in relaties willen communiceren en de ander willen begrijpen.
 

 
"Lang geleden hadden de Marsbewoners en de Venusbewoonsters gelukkige relaties, gebaseerd op wederzijds respect voor de verschillen die er tussen hen bestonden. Toen kwamen ze naar Aarde, en vergaten dat ze van verschillende planeten afkomstig waren...” - John Gray.
 
De man is gericht op macht en prestatie, is individualistisch, gericht op zelfstandigheid en doelgericht en in problemen is hij oplossingsgericht. Als hij advies wil, zal hij daar om vragen, ongevraagd advies wordt als kritiek en afwijzing opgevat.
 
De vrouw is gevoeliger, ze steunt en helpt anderen en ontleent haar eigenwaardegevoel vooral aan relaties en gesprekken en is dus erg contactgericht. Ze heeft een goede intuïtie en speelt gemakkelijk op de behoeften van anderen in en geeft vaak ongevraagd advies.
 


De man hecht eraan zichzelf te bewijzen en vat ongevraagde adviezen op als een tekort aan vertrouwen. De vrouw probeert echter het gedrag van de man te beïnvloeden, geeft ongevraagd advies en kritiek en stelt zich zo op als opvoedster. Dit geeft de man het gevoel dat hij niet niet voldoet en dat de vrouw hem overheerst. Een man wil graag dat hij zich geaccepteerd en gewaardeerd voelt. Een man zal een vrouw pas om advies vragen, als hij niet de angst heeft dat ze kritiek zal uiten of zal proberen hem te verbeteren (Bron: Hein Pragt).
 
De inzichten en lessen zijn trouwens ook in leuke mini's te verkrijgen:
 
 
Maar Gray heeft meerdere boeken geschreven (15 >) met practische levenslessen, liefdesgeheimen en zo meer. Inspirerend maar vooral verhelderend.
 
Geboeid in de verschillen tussen mannen en vrouwen?
 
Kijk dan ook eens naar Allan en Barbara Pease. Zij zijn eveneens experts in communicatie. Naast vele trainingen schreven zij meerdere internationale bestsellers waaronder Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen en Waarom mannen liegen en vrouwen altijd schoenen kopen.
 
Ze schrijven over relaties tussen mannen en vrouwen onderling, maar ook met familieleden. De stijl is herkenbaar;helder en duidelijk maar bovenal grappig. Mannen zouden eenzaam zijn als ze de waarheid zouden vertellen, dingen die mannen doen die vrouwen irriteren en dingen die vrouwen doen die mannen irriteren, affaires en hoe je ze overleeft. Wat willen mannen en vrouwen echt? Daarnaast gaat het boek nog over seks, familieleden, huilen en kids. Leerzaam!
 

 
WebsitesTop


contact & reacties | disclaimer | privacy

Print deze pagina